Odpowiedź :
Odpowiedź:
2x + 4 - 5x + 8 + 6x = 2x + 12 - 5x + 6x = 3x + 12
Dla "x" = 5
3x + 12 = 3 * 5 + 12 = 15 + 12 = 27
Jakbym się gdzieś pomyliła to pisz
Poprawę, jak będę miała źle
Szczegółowe wyjaśnienie:
Odpowiedź:
[tex]2x + 4 - 5x + 8 + 6x\\[/tex]
Teraz przenosimy x do x a liczy do liczb
[tex]2x-5x+6x+4+8[/tex]
Teraz obliczamy x i liczby
[tex]3x+12[/tex]
Teraz x zamieniamy na liczbę
[tex]5*3+12[/tex]
Rozwiązujemy i wychodzi:
[tex]27[/tex]
:)
Szczegółowe wyjaśnienie:
Mam nadzieję że pomogłam
:)