Odpowiedź :
Odpowiedź:
Rozwiązanie w załączniku. Chociaż mam wątpliwość czy dobrze zapisałeś przed ostatni przykład bo np. dwa znaki - - odzielamy nawiasem. :)
![Zobacz obrazek Kosia](https://pl-static.z-dn.net/files/d3b/ff23af2303fb2b8a5f522a7a9af57e6c.png)
Odpowiedź:
3x • (-5) • x • y • y^2= -15xy³
2a^2 • c • c • 5a^2 = 10a^4c²
-2x • (-y) • (-4)y • 1/2x^2 = 4x³y²
x√2 • a^2 • 2x • (-3) • a√3 = -6√6a³x²
5x - 4/2 - 2 (x-1) = 5x - 2 - 2x + 2 = 3x
12x - 42/6 - 9x + 15/3 = 3x - 7 + 5 = 3x - 2
-36 + 3x/18 + -2x + 16/4 = -36 + 1/6x - 2x + 4 = -1 5/6x - 32
3x^2 - 21x^2 - 49/2 • 2 - 5 • 27x + 30/15 = -18x² - 49 - 135x + 2 =
= -18x² - 135x - 47
Szczegółowe wyjaśnienie: