i y=③ y =(2 - 2 Oblicz wartość wyrażenia dla podanych wartości zmiennych x i y.


a) 2x – 3y + 7 dla x = 6 2x – 3y + 7 = 2.6 - 7 + 7 = 3.(2) + 7 = 2.6 - 3.2 +7= b) 5xy – 4(x + y) dla x = 2 2 i y=(3 ( + 5xy - 4(x + y)=5.0.0-4.([ O 0 = + iy - y=(4. c) 3(x + 5) + (y – 2) dla x= -1 3(x + 5) + (x - 2) = 3 · [(-1) + 5] +((4) - 2) = + = - d) -2x - (y – 3x) + y dla x=-3 i y = -2 -2x - (y – 3x) + y = -2. - - - 3. _]+ - [ - - = 11​


I Y Y 2 2 Oblicz Wartość Wyrażenia Dla Podanych Wartości Zmiennych X I Y A 2x 3y 7 Dla X 6 2x 3y 7 26 7 7 32 7 26 32 7 B 5xy 4x Y Dla X 2 2 I Y3 5xy 4x Y5004 O class=