Odpowiedź:
B) 2*3-4 = 6-4 = 2
c) 5*(-1)+2*4+3 = -5+8+3 = 6
d) 2*(-1)*3+4 = -2*3+4 = -6+4 = -2
e) -1+3 = 2
f) 2*4+6*(-1) = 8+(-6) = 8-6 = 2 (bo + i - dają -)
g) 4*3+10*(-1) = 12-10 (bo + razy - daje -) = 2
h) (3-(-1)/2 = (3+1)/2 (bo - i - = + (ale tylko tak jak tu jest)) = 4/2 = 2
i) 3*3-2*4+(-1) = 9-8-1 = 0
J) -1*4*3+10 = -4*3+10 = -12+10 = -2
k) 4-3+(-1) = -1-1 = -2
l) 12-5*3-(-1) = 12-15+1 = -3+1 = -2
Szczegółowe wyjaśnienie:
mam nadzieję, że nie rąbnęłam się w żadnym (że np, dla y=4 a ja napisałam że dla y=3 :/ ani że nie rąbnęłam się ze znakami
ale myślę, że powinno być ok ❤️
(leciałam od góry do dołu i e jest od nowej linii)