Odpowiedź :
(x²-4)>0
(x-2)(x+2)>0
x₁=2, x₂=-2
najstępnie rysujesz parabolę przechodzącą przez te dwa punktu, zwróconą do góry .
odpowiedż ci wyjdzie że x=(-nieskończoność, -2) υ (2, +nieskończoność)
(x-2)(x+2)>0
x₁=2, x₂=-2
najstępnie rysujesz parabolę przechodzącą przez te dwa punktu, zwróconą do góry .
odpowiedż ci wyjdzie że x=(-nieskończoność, -2) υ (2, +nieskończoność)
(x²-4) ≥0
(x-2)(x+2) ≥0
x=2
x=-2
os na załączniku
x∈(-∞;-2> υ<2;+∞)
(x-2)(x+2) ≥0
x=2
x=-2
os na załączniku
x∈(-∞;-2> υ<2;+∞)
![Zobacz obrazek Emilia83Emi](https://pl-static.z-dn.net/files/db2/b0cbd8b8e9aeb2676b80ca5e7c790398.jpg)