Odpowiedź :
2KOH + H2SO4 -> K2SO4 + 2 H2O
K20 + H2SO4 -> K2SO4 + H2O
CUSO4+ 2KOH -> K2SO4 +CU(OH)2
K20 + H2SO4 -> K2SO4 + H2O
CUSO4+ 2KOH -> K2SO4 +CU(OH)2
1)2KOH+H2SO4--->K2SO4+2H2O
2)2K+H2SO4--->K2SO4+H2
3)K2O+H2SO4---->K2SO4+H2O
mam nadzieje ze jest dobrze i ze Ci pomgolam:)
2)2K+H2SO4--->K2SO4+H2
3)K2O+H2SO4---->K2SO4+H2O
mam nadzieje ze jest dobrze i ze Ci pomgolam:)
2KOH + H²SO4 -> K²SO4 + 2 H²O
K²0 + H²SO4 -> K²SO4 + H²O
MGSO4+ 2KOH -> K²SO4 +MG(OH)²
² (ta dwójka ma być napisana na dole pierwiastka np H2O) jak będziesz wiedzieć to pisz na priv
K²0 + H²SO4 -> K²SO4 + H²O
MGSO4+ 2KOH -> K²SO4 +MG(OH)²
² (ta dwójka ma być napisana na dole pierwiastka np H2O) jak będziesz wiedzieć to pisz na priv