Odpowiedź :
wyjdzie -1 bo pierwiastek z dwóch to 2 i pierwiastek z trzech to 3
więc 2-1=-1 ;D
jeśli dobrze zrozumiałam
więc 2-1=-1 ;D
jeśli dobrze zrozumiałam
ze wzoru a²+b²= (a-b)(a+b)
rozwiązanie będzie takie:
Pierwiastek pod pierwiastkiem 2- pierwiastek z 3 razy pierwiastek pod pierwiastkiem 2 + pierwiastek 3= pierwiastek i pod pierwiastkiem całe wyrażenie: (2-√3)(2+√3)= pierwiastek i pod pierwiastkiem: 4+3=√12=2√3
rozwiązanie będzie takie:
Pierwiastek pod pierwiastkiem 2- pierwiastek z 3 razy pierwiastek pod pierwiastkiem 2 + pierwiastek 3= pierwiastek i pod pierwiastkiem całe wyrażenie: (2-√3)(2+√3)= pierwiastek i pod pierwiastkiem: 4+3=√12=2√3