Odpowiedź :
(4 pierwiastek z dwoch - pierwiastek z dwoch + trzy pierwiastek z dwoch) : dwa pierwiastek z dwoch = szesc pierwiastkow z dwoch: dwa pierwiastek z dwoch= 3
krotkie uzasanienie
pierwiastek z trzydziestu dwoch to 4 pierwiastek z dwoch bo 32=16 razy 2
a pierwiastek z 16 to 4
reszta analogicznie (wylaczanie czynnika)
krotkie uzasanienie
pierwiastek z trzydziestu dwoch to 4 pierwiastek z dwoch bo 32=16 razy 2
a pierwiastek z 16 to 4
reszta analogicznie (wylaczanie czynnika)
(pierw16*2-pierw2+pierw9*2):pierw4*2=
(4*pierw2-pierw2+3pierw2):2*pierw2=3
(4*pierw2-pierw2+3pierw2):2*pierw2=3