Najpierw tę część:(ab do potegi -2/3)do potegi -3/4
jak podnosisz do jednej potęgi a potem to jeszcze do drugiej to musisz pomnożyć te dwie potęgi czyli u nas -2/3× (-3/4)=1/2, bo skracamy 3 potem przez 2 a minus i minus to plus.
czyli otrzymujemy (ab) do potęgi 1/2
teraz
pierwiastek 4stopnia z abdo kwdratu
możemy skorzystać tu ze wzoru √ stopnia m z liczby x do potęgi n = x do potęgi n/m ( pozwala on zamieniać pierwiastki na potęgi i odwrotnie), czyli
pierwiastek 4stopnia z abdo kwdratu= (ab) do potęgi 2/4 = (ab) do potęgi 1/2
teraz całość mamy (ab) do1/2 (ab)do1/2 = (ab) do 1/2+1/2 =(ab) do 1=ab