(-23+-23)+34
Błagam szybko​


Odpowiedź :

Odpowiedź:

(-23+(-23))+34= -46+34= -12

Szczegółowe wyjaśnienie:

mam nadzieję że o to chodziło

[-23+(-23)]+34= (-23 - 23)+34= -46 +34 =-12

Wyjaśnienie:

Na początku musimy wstawić nawias kwadratowy bo znaki nie mogą byc obok siebie potem musimy usunąc nawias i mamy + kontra - więc wygrywa -. Potem jak mamy np. -23-23 to "dodajemy" to do siebie i wychodzi -46.

Potem mamy -46 + 34, tutaj musimy od 46 odjąć34 i wyjdzie 12

TRZEBA PAMIĘTAĆ O MINUSIE PRZED 12

Mam nadzieje że zrozumiałe :)