2x + 14 = - x – 7 4 (x + 3) = -12
2x = -3(x – 2) – x
6x + 3 = 2x – 9
3(x + 2) – (5x – 1) = 9
4x – (3x + 7) = 0
x5 = -10
52 ∙y = 15
- 13x = - 23x + 5
x+32 = 15
x-53 – 1 = 4
x2 - x5 = 1
x2 + x-23 = 2


Odpowiedź :

Odpowiedź:

Wszystkie słowa począwszy od "15" zostały pominięte, gdyż zapytania nie mogą zawierać więcej niż 32 słów.

Podana fraza - 2x + 14 = - x – 7 4 (x + 3) = -12 2x = -3(x – 2) – x 6x + 3 = 2x – 9 3(x + 2) – (5x – 1) = 9 4x – (3x + 7) = 0 x5 ... - nie została odnaleziona.

Podpowiedzi:

Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane.

Spróbuj użyć innych słów kluczowych.

Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych.

Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych.

Szczegółowe wyjaśnienie:

nie wiem czy oto chodziło bo nie napisałeś ale myślę że dobrze

Odpowiedź:

1) W równaniu w jednej linijce może być tylko jeden znak równości, więc nie da się tego rozwiązać.

2) 2x = -3(x-2) - x

2x = -3x + 6 -x

2x + 3x + x = 6

6x = 6 / : 6

x = 1

3) 6x + 3 = 2x - 9

6x - 2x = -9 + (-3)

4x = -12 /:4

x = -3

4) 3(x + 2) - (5x - 1) = 9

3x + 6 - 5x + 1 = 9

3x - 5x = 9 - 6 - 1

-2x = 2 /: (-2)

x = -1

5) 4x – (3x + 7) = 0

4x - 3x - 7 = 0

x = 0 + 7

x = 7

6) x5 = -10 /:5

x = - 2

7) 52 ∙y = 15

52y = 15 / : 52

y = 0.28

8) - 13x = - 23x + 5

-13 x + 23x = 5

13x = 5/ : 13

x = 0.38

9) x+32 = 15

x = 15 - 32

x = 17

10) x-53 – 1 = 4

x = 4 + 53 + 1

x = 58

11) x2 - x5 = 1

- 3x = 1 / : (-3)

x = 1 / - 3

12) x2 + x-23 = 2

2x + x = 2 + 23

3x = 25 / : 3

x = 8 1/3  

Szczegółowe wyjaśnienie:

Mam nadzieję, że dobrze