Oblicz a minus 6 odjąć minus 8 równa się 7 minus minus 3 równa się minus 14 minus 6 równa się
![Oblicz A Minus 6 Odjąć Minus 8 Równa Się 7 Minus Minus 3 Równa Się Minus 14 Minus 6 Równa Się class=](https://pl-static.z-dn.net/files/d52/d1d55b95d66d02fd9e7b41b500a124b4.jpg)
a)
(-6)-(-8) = (-6)+8= 2
7-(-3) = 7+3 = 10
(-14)-6 = (-20)
9-12 = (-3)
b)
(-3)-10 = (-13)
(-11)-(-9) = (-11)+9 = (-2)
(-8)-(-7) = (-8)+7 = (-1)
(-9)-2= (-11)
c)
13-(-13) = 13+13=26
(-40)-(-40) = (-40)+40 = 0
(-22)-40= (-66)
(-53)-30 = (-83)
d)
(-60)-(-30) = (-60) + 30 = (-30)
(-180)-20 = (-200)
710-(-10) = 710+10=720
(-150)-(-200) = (-150) + 200 = 50