Odpowiedź :
a) x* (-7) * y = -7xy
b) 5*a*a = 5a²
c) -12x * 0,1 xy = -1,2x²y
d)-n *8* (-3mn) = 24mn²
e)-z³ * (-2xz²)*x² = 2x³z5
f)0,1a*(-3a²b²) = -0,3a³b²
h) √5x²y*√5xy² = 5√x³y³
b) 5*a*a = 5a²
c) -12x * 0,1 xy = -1,2x²y
d)-n *8* (-3mn) = 24mn²
e)-z³ * (-2xz²)*x² = 2x³z5
f)0,1a*(-3a²b²) = -0,3a³b²
h) √5x²y*√5xy² = 5√x³y³
a) x* (-7) * y = -7xy
b) 5*a*a = 5a²
c) -12x * 0,1 xy = -1,2x²y
d)-n *8* (-3mn) = 24mn²
e)-z³ * (-2xz²)*x² = 2x³z⁵
f)0,1a*(-3a²b²) = -0,3a³b²
g)-3x⁵y*√2x³y⁷ = -3√2x⁸y⁸
h) √5x²y*√5xy² = 5√x³y³
i)3√2ab⁵ * √3a⁵ = 3√6a⁶b⁵
Nie jestem na 100% pewna co do tych 3 ostatnich, ponieważ nie wiadomo czego dotyczą pierwiastki, ale myślę, że powinno byc dobrze
b) 5*a*a = 5a²
c) -12x * 0,1 xy = -1,2x²y
d)-n *8* (-3mn) = 24mn²
e)-z³ * (-2xz²)*x² = 2x³z⁵
f)0,1a*(-3a²b²) = -0,3a³b²
g)-3x⁵y*√2x³y⁷ = -3√2x⁸y⁸
h) √5x²y*√5xy² = 5√x³y³
i)3√2ab⁵ * √3a⁵ = 3√6a⁶b⁵
Nie jestem na 100% pewna co do tych 3 ostatnich, ponieważ nie wiadomo czego dotyczą pierwiastki, ale myślę, że powinno byc dobrze